Over Ons

OVER TAREK SLIMANI

Tarek Slimani begon op zijn 14e jaar met kickboksen bij Bully’s Gym in Rhenen van oud-trainer Charl Hasselaar.

 

Na vijf maanden vocht Tarek al zijn eerste wedstrijd in de jeugdklasse. Die won hij in de eerste ronde met een knock-out. Tarek had de smaak te pakken en trainde door tot hij op zijn 16e in de N-klasse terechtkwam. Hasselaar zag een talent in Tarek en stimuleerde hem meer (internationale) wedstrijden te vechten.

Na drie partijen in de N-klasse te hebben gespeeld, promoveerde hij naar de C-klasse waarin Tarek 10 wedstrijden vocht, om vervolgens door te gaan naar de B-klasse met 12 wedstrijden. Op 19-jarige leeftijd vocht Tarek in Amsterdam als professional met succes zijn eerste wedstrijd in de A-klasse; hij won in de tweede ronde met een knock-out.

Voor bovenstaande wedstrijden vocht Tarek in Duitsland, Schotland, Engeland, Oostenrijk, Spanje, België, Rusland, Wit-Rusland, Thailand, Zuid-Korea, Zuid-Afrika, Finland, Roemenië en Zwitserland.

 

Hij behaalde de volgende titels:

  • 1998: Nederlands kampioen tijdens het Nederlands jeugdkampioenschap
  • 2000: Benelux kampioen in Lommel, België
  • 2003: Europees kampioen in Deventer, Nederland
  • 2005: Wereldkampioen in Bangkok, Thailand
  • 2008: 3e plaats tijdens de Wereldkampioenschappen in Busan, Zuid-Korea
  • 2012: Europees kampioen in Eerbeek, Nederland

 

Tarek heeft in totaal 78 wedstrijden gespeeld, waarvan 65 gewonnen, 9 verloren en 4 onbeslist.

 

Tussen de wedstrijden door gaf Tarek les bij Bully’s Gym en andere gymzalen. In 2003 slaagde hij voor de examens van de internationale kickboksbond WFCA en is hij gecertificeerd Kick- en Thaibokstrainer. Daarnaast studeerde Tarek met succes af aan de Hogeschool van Amsterdam met de studie Culturele en Maatschappelijke Vorming. Voor zijn studie vestigde hij zich in 2005 en 2010 in Zuid-Afrika, waar hij tevens trainingen gaf aan kansarme jongeren.

 

In 2012 besloot Tarek zijn eigen sportschool te starten: Slimani Gym. De sportschool is in het bezit van het Keurmerk Vechtsportautoriteit en voldoet aan alle eisen die de Nederlandse Vechtsportautoriteit stelt op het gebied van gezondheid, veiligheid en gedragsregels.

GEEF JE  OP VOOR EEN PROEFLES

Slimani Gym | contactgegevens

Slimani Gym

Huis ter Heideweg 26
3705 LZ  Zeist

 

Telefoon: 030 737 0980
e-mail: info@slimanigym.nl

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Aanmelden Nieuwsbrief